Briljantnu učenicu iz Kotor Varoša nagradili princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević

Učenica generacije kotorvaroške Gimnazije Željka Zeljković prisustvovala je sinoć prijemu đaka generacije, koji tradicionalno na Belom Dvoru priređuju prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, koji su đake nagradili prigodnim poklonima za uspjeh u školovanju.

On je po 17. put nagradio najbolje učenike svih srednjih škola u Srbiji i gimnazija iz RS, koji su postigli najbolji uspjeh tokom srednjoškolskog obrazovanja. Zeljkovićeva, koja se sprema za polaganje prijemnog ispita na Medicinskom fakultetu, bila je prezadovoljna pozivom na Beli Dvor, navodeći da je to priznanje za njen rad i trud i da je veoma ponosna što joj se ukazala prilika da predstavlja svoju školu i opštinu.

Svaka srednja škola u Srbiji i RS predlaže đaka generacije među maturantima, kome Fondacija za obrazovanje prestolonasljednika Aleksandra uručuje diplomu i poklon kao priznanje za izuzetne rezultate koje su ostvarili u srednjoj školi.

Prestolonasljednik Aleksandar i princeza Katarina ugostili su na Dedinju više od 600 najboljih maturanata.

– Svim maturantima čestitam na uspjehu i želim da nastavite da budete najbolji. Vi treba da budete ponosni na znanja koja ste stekli, a mi smo ponosni na vas i vaša dostignuća. Nastavite da vrijedno radite i učite čitavog života. Vi ste naša budućnost, a naša budućnost je svijetla – rekao je prestolonaslednik Aleksandar u obraćanju učenicima.

Svečanosti su prisustvovali i ministri prosvjete RS i Srbije Dane Malešević i Mladen Šarčević, direktor Predstavništva RS u Beogradu Mlađan Cicović, akademik Matija Bećković i mnoge druge ličnosti iz svijeta kulture, umjetnosti i nauke.

Đaci su uživali u motivacionim govorima, a najbolje maturante obradovala je vijest da će kompanija “Link grupa” podijeliti 25 stipendija za njihovu prestižnu ITAcademiju. Rok za prijavu je 15. jul, a više informacija o uslovima za dobijanje stipendije moguće je naći na linku https://www.it-akademija.com/akcija/itacademy-stipendije/. Imena stipendista biće objavljena 1. avgusta, a stipendije će im biti uručene na svečanosti na Belom dvoru u septembru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*