Bratske opštine oduševljene napretkom Kotor Varoša

Obilježavanje Dana opštine Kotor Varoš prisustvom su uveličali i predstavnici bratskih opština Kranj, Paraćin i Herceg Novi i delegacija prijateljske opštine Žabalj.

Tokom dvodnevnog boravka gosti su obišli fabrike obuće “Sportek” i “Dermal” i manastir u Liplju i iz Kotor Varoša nose lijepe utiske.

– Prijateljski odnosi sa opštinom Kotor Varoš se očituju na planu unapređenja institucionalnog dijaloga sa ciljem podizanja nivoa saradnje lokalnih uprava i kolektiva u oblasti sporta i kulture – istakao je predsjednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Zamjenik gradonačelnika Kranja Boris Vehovec je istakao da je Kotor Varoš sredina koja treba da bude primjer mnogim opštinama u Sloveniji kada je u pitanju zapošljavanje i vizija razvoja.

– Sa ponosom mogu reći da ćemo intezivirati našu saradnju – naglasio je Vehovec.

Načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme opštine Herceg Novi Siniša Ćurčija istakao je da je Kotor Varoš opština koja ima konkretne rezultate u pogledu zapošljavanja i razvoja.

– Činjenica da ste prestigli predratni nivo zaposlenosti me posebno raduje i motiviše da primjere dobre prakse implementiramo u našoj opštini – rekao je Ćurčija.

Predsjednik Skupštine opštine Žabalj Radovan Čolić kazao je da sa opštinom Kotor Varoš njeguju prijateljske odnose i da će mu posjeta ostati u lijepom sjećanju.

Predstavnici bratskih opština su uručili prigodne poklone načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu, koji im je zahvalio i izrazio uvjerenje da će saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*