Branki Jotanović priznanje na prijemu u Vladi RS

Atletičarka Branka Jotanović iz Maslovara dobila je danas priznanje na prijemu koji je u Administrativnom centru Vlade RS danas upriličen za učenike osnovnih i srednjih škola u RS koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima.

Jotanovićeva je u ovoj školskoj godini pobijedila na republičkom takmičenju u bacanju kugle i našla se u društvu 563 učenika kojima je u raznim oblastima pošlo za rukom da ostvare taj podvig.

Nagrađeni su i nastavnici koji su zaslužni za uspjehe učenika na takmičenjima koje organizuje Republički pedagoški zavod, republičkim takmičenjima muzičkih škola i sportskim takmičenjima.

Prijem za najuspješnije učenike i nastavnike organizovali su ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović, a prisustvovali su i predsjednik Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković.

U školskoj 2018/2019. godini bilo je 564 pobjednika republičkih takmičenja, a među njima su 73 osnovca koji su osvojili prva mjesta na republičkom takmičenju iz matematike, informatike, fizike, hemije, srpskog jezika, engleskog, njemačkog, francuskog i ruskog jezika, vjeronauke, takmičenja u saobraćaju, školskih horova, te za najbolji likovni i literarni rad o Danu RS i sjećanju na žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac.

Među pobjednicima je 35 učenika srednjih škola, koji su pobjednici na republičkom takmičenju iz matematike, računara i programiranja, kompjuterskog konstruisanja, osnova elektrotehnike sa elektronikom, fizike, mehanike, knjigovodstva, monetarne ekonomije i bankarstva, srpskog, engleskog, francuskog i ruskog jezika, istorije, te konkursa za likovne i literarne radove o Danu RS i sjećanju na žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac.

Iz muzičkih škola je stiglo 211 pobjednika, a oni su osvojili prva mjesta na takmičenjima muzičkih škola na republičkom nivou u različitim kategorijama kao što su violina, gitara, harmonika, violončelo, tambura, klavir i druge.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta organizovalo je sportska takmičenja, a prijemu je prisustvovalo i 245 pobjednika u sportskim disciplinama poput atletike, sportske gimnastike, malog fudbala, košarke, odbojke i rukometa.

Predsjednik RS Željka Cvijanović izjavila je da učenici, koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima, cijelu RS čine ponosnim i da su njihovi uspjesi ujedno i uspjesi cijelog društva.

Cvijanovićeva je istakla da dodjelom nagrada i prijemom žele promovisati one koji su postigli rezultate, ali i pokazati vezu učenika, njihovih roditelja i prosvjetnih radnika sa institucijama.

– Ova djeca su pokazala da su sposobna, ambiciozna i da znaju kako da ostvare svoje ciljeve – izjavila je Cvijanovićeva.

Ovo je 11. godina da je organizovan ovaj događaj koji podstiče i druge učenike da slijede uspjehe svojih drugova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*