Branka Jotanović prva stigla do Časnog krsta u Kotor Varošu

Branka Jotanović pobjednica je ovogodišnjeg plivanja za Časni krst u Kotor Varošu, a ona je i prva djevojka koja je učestvovala u ovoj tradicionalnoj manifestaciji u našem gradu. 

Viteško nadmetanje na veliki pravoslavni praznik Bogojavljenje održano je u hladnoj Vrbanji kod Kotorskog mosta na stazi dužine 33 metra, što simbolizuje godine koje je Isus Hrist proveo u ovozemaljskom životu.

Pobjednici je osim Časnog krsta pripao zlatni dukat koji su darovali Ljerka, Sara i Una Petrović, umjetnička slika Gorana Čupića i zastave RS i Vojske RS.

Nagrađeni su i najstariji i najmlađi učesnik plivanja za Časni krst. 

Za Časni krst plivalo je 19 takmičara – Branka Jotanović, Karađorđe Marinković, Bojan Maksimović, Borislav Bogdanić, Mladen Bogdanić, Duško Bogdanić, Daniel Kršić, Srboljub Savanović, Ognjen Vasić, Sanjin Kršić, Nikola Kalamanda, Stefan Pejaković, Marinko Škrbić, Krstan Karupović, Nenad Radić, Stojan Savić, Milan Pejaković, Stivens Narić i Hadži Boro Stanković.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je bio generalni pokrovitelj manifestacije, poklonio je učesnicima plivanja za Časni krst majice kao uspomenu na ovaj dan, te za njih obezbijedio ručak.

Za sve posjetioce bilo je obezbijeđeno kuvano vino i pekarski proizvodi pekare “Obeliks”.

Manifestaciju je i ove godine organizovalo kotorvaroško Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*