Branka: Godinu čekam da zaplivam za Časni krst, roditelji su mislili da se šalim

Kada je bilo prošlogodišnje plivanje za Časni krst rekla sam mami i tati da ću se sljedeće godine prijaviti za plivanje. Mislili su da se šalim, ali ja sam bila ozbiljna i održala sam obećanje, kaže Branka Jotanović. 

Kotorvaroška heroina ostaće upisana kao prva dama koja je na Bogojavljenje ušla u hladnu Vrbanju i naoružana snagom vjere zaplivala za Časni krst. 

– Roditelji me naravno nisu shvatili ozbiljno, ali ja sam već tada čvrsto odlučila da ću plivati za Časni krst. Kada je počelo prijavljivanje za ovogodišnje plivanje odmah sam se prijavila. Godinu je ta želja bila u meni i sada sam je ispunila – rekla je Branka za “Moj Kotor Varoš”. 

Ona dodaje da je kao uspješna sportistkinja navikla da ide u susret novim izazovima, a plivanje za Časni krst je poseban među njima. 

– Željela sam najprije da dokažem sebi da plivanje za Časni krst nije samo za muškarce, već i nježniji pol. Moramo biti jednaki u vjeri. U drugom planu je ko će prvi doplivati do Časnog krsta. Svi koji plivaju su duhovni pobjednici i sa tim stavom sam se i prijavila za učešće u ovoj manifestaciji – istakla je Branka.

Branka, koja će ove godine probiti led, pozvala je djevojke da ih se naredne godine što više prijavi i zapliva za Časni krst.

Tradicionalno plivanje za Časni krst u Kotor Varošu biće održano sutra kod Kotorskog mosta, a učestvovaće 18 muškaraca i jedna djevojka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*