Bosić: Zajedno možemo do pobjede u Kotor Varošu

Centralna predizborna konvencija SDS-a održana je večeras u kino sali u Kotor Varošu na kojoj su predstavljeni odbornička lista i kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Zdenko Sakan.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da je Savez za promjene odlučan da zajedničkim snagama osvoji načelničke mandate u velikom broju opština.

– Zahvaljujući zajedničkim kandidaturama iznjedrili smo najbolje prijedloge. U Kotor Varošu je SDS imao nekoliko imena koji bi bili dobri kandidati za načelnika, ali smo zbog ranijeg dogovora podržali Sakana. Izabrali smo dobrog kandidata, a iz razgovora sa ljudima čujem da je dobar čovjek i kao takav biće pravi predstavnik u lokalnoj vlasti ove dvije stranke. Savez za promjene ima za cilj pobjedu, a SDS najveći broj odbornika u lokalnoj skupštini, stoga neka pobijedi Sakan – rekao je Bosić u do kraja ispunjenoj kino sali.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS Nedeljko Glamočak kazao je da su u godini kada stranka slavi 26. rođendan uspjeli izdržati sve unutrašnje udare koji su bili usmjereni ka razbijanju stranke.

– Na nivou Opštinskog odbora Kotor Varoš taj udar je bio neznatan i nije bitnije uzdrmao stranačku infrastrukturu. Stranka je ostala homogena i jaka i kao takva izlazi na predstojeće lokalne izbore – rekao je Glamočak.

On je istakao da SDS na odborničkoj listi ima ljude koji su prije 26 godina učestvovali u osnivanju stranke i nove generacije željne posla i rada.

– Taj spoj mladosti i iskustva predstavlja potencijal i snagu SDS-a na predstojećim izborima. Pobjeda kandidata nije upitna, samo je pitanje sa koliko odbornika će pobijediti lista SDS – kazao je Glamočak.

Nosilac odborničke liste SDS-a za Skupštinu opštine Mladen Trivunović podsjetio je da je na današnji dan prije 26 godina stranka osnovana u mjesnoj zajednici Maslovare.

– Na ove izbore stranka izlazi sa jasnim planom kapitalnih investicija u naredne četiri godine. Mi nećemo da dajemo nerealna obećanja, ali ono što obećamo sigurno ćemo ispuniti – naglasio je Trivunović.

Sakan je istakao da će, ukoliko dobije povjerenje birača, biti načelnik svih građana Kotor Varoša bez obzira na političko opredjeljenje.

– Opštinsku administraciju ću učiniti efikasnom, radiću na stimulisanju domaćih investitora, povećanju izdvajanja za socijalno ugrožene kategorije i stvaranju ambijenta za ostanak mladog kadra u našoj opštini – dodao je Sakan.

Među gostima na konvenciji bili su i potpredsjednici SDS-a Ognjen Tadić i Sonja Karadžić-Jovičević, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Velimir Sakan i vršilac dužnosti predsjednika Opštinskog odbora PDP-a Kotor Varoš Miodrag Petrović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*