Borislav Bogdanić pobjednik plivanja za Časni krst u Kotor Varošu

Borislav Bogdanić pobjednik je ovogodišnjeg plivanja za Časni krst u Kotor Varošu koje je tradicionalno održano na veliki vjerski praznik Bogojavljenje.

Viteško nadmetanje održano je kod Kotorskog mosta na stazi dužine 33 metra, što simbolizuje godine koje je Isus Hrist proveo u ovozemaljskom životu.

Pobjedniku je osim Časnog krsta pripao zlatni dukat koji je darovao Savo Kerezović, umjetnička slika Branka Rusmira, zastave RS i Vojske RS, te pokloni Srpske pravoslavne crkve i Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije. Nagrađeni su i najstariji i najmlađi učesnik, dosadašnji pobjednici, a svi učesnici su kao uspomenu na ovaj događaj dobili majicu.

Za Časni krst plivao je 21 takmičar – Borislav Bogdanić, Bojan Maksimović, Karađorđe Marinković, Mladen Bogdanić, Sanjin Kršić, Nikola Kalamanda, Miloš Kalamanda, Stefan Pejaković, Nemanja Pejaković, Marinko Škrbić, Krstan Karupović, Milan Pejaković, Stivens Narić, Vinko Popović, Siniša Đekanović, Vladan Trkulja, Boban Čolić, Milan Đurašinović, Milan Vasiljević, Marko Blagojević i Hadži Boro Stanković.

Manifestaciju je i ove godine organizovalo kotorvaroško Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Kotor Varoš, a pokrovitelj manifestacije bio je načelnik opštine Zdenko Sakan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*