Borci poslije 20 godina dobili struju

Selo Borci danas je poslije 20 godina ponovo dobilo električnu energiju, a ovaj značajan dan proslavljen je veseljem koje je priredio odbor formiran sa zadatkom da pripremi teren za postavljanje visoko i niskonaponske mreže.

Predsjednik Organizacionog odbora Radoje Babić rekao je da su Borci po drugi put dobili struju.

– Prvi put je to bilo davne 1979. godine uoči Đurđevdana, a drugi put danas. Nastavljamo uskoro dalje prema crkvi, a osvjetlićemo i igralište kod spomenika. Ove godine  je na Borcima obrađeno više 200 dunuma zemlje. Obradive površine će rasti iz godine u godinu jer su stvoreni preduslovi za ostanak na selu. Zahvaljujem se svima koji su pomogli da ovaj bude okončan, a posebno rukovodstvu “Elektrodistribucije” i opštine – rekao je Babić.

Član Organizacionog odbora Labud Ključević, koji je penziju zaradio u Norveškoj i vratio se kako bi penzionerske dane proveo u svom rodnom kraju, kaže da je presrećan zbog dovođenja struje.

– Sad mi je još ljepši život u mojim Borcima. Prevelik je značaj ovog projekta za naš kraj. Ljudima to puno znači. Već je proteklih dana nikao temelj za dvije vikendice. To je dokaz da je ovo projekat koji je svima bio potreban – rekao je Ključević.

Direktor “Elektrodistribucije” Banjaluka Mirko Šurlan istakao je da je projekat realizovan uz podršku Vlade RS i rukovodstva “Elektrokrajine”.

– Doslo je vrijeme da su se neke stvari posložile i ovaj posao smo priveli kraju. Bez momaka koji su vrijedno radili projekat ne bio ovako brzo završen. Već u utorak nastavljamo dalje i počećemo sa postavljanjem niskonaponske mreže prema crkvi – rekao je Šurlan i dodao da će postaviti i trafo-stanicu u selu Tešići u kojem če elektro-mreža biti završena do Nove godine.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kotor Varoš Goran Kušljić rekao je da je ova investicija dokaz da se mnogo toga može uraditi ako je obezbijeđena podrška Vlade RS.

– Ovo je pokazatelj da se u saradnji sa republičkim nivou vlasti može uraditi mnogo toga za bolje sutra svih stanovnika opštine. Podrška koji mi iskazujete mi daje snagu da nastavimo dalje da radimo – rekao je Kušljić.

Druženje je upotpunio kulturno-zabavni program lokalnog KUD-a “Brio rudar” Maslovare uz pratnju mladog harmonikaša Danela Đurića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*