Boračka organizacija Kotor Varoš proslavila krsnu slavu

Boračka organizacija opštine Kotor Varoš proslavila je danas krsnu slavu Mitrovdan, a u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice služena je sveta liturgija i parastos poginulim borcima.

Sveštenik Damir Vrhovac služio je molitveni pomen za poginule borce Vojske RS i odao im zahvalnost, ističući da se bol i tuga porodica ne mogu umanjiti, ali da sjećanje na njih treba da ostane trajno.

– RS je jedini garant ostanka srpskog naroda i zbog toga treba njegovati sjećanje na poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata. Sveti velikomučenik Dimitrije i danas počiva u svom gradu Solunu i želim da vam slava bude na blagoslov i spasenje i da je u miru proslavljamo godinama – rekao je Vrhovac.

Predstavnici Boračke organizacije i opštine položili su vijence na spomen-obilježje poginulim borcima u Kotor Varošu, nakon čega su u prostorijama Boračke organizacije upriličeni lomljenje slavskog kolača i slavski ručak.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kotor Varoš Gosto Trivunović čestitao je borcima slavu i apelovao na slogu i jedinstvo kako bi sačuvali RS.

Čuvajući tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata, šaljemo poruku da nema preče i važnije stvari nego da potomci čuvaju vrijednosti svojih predaka. Moramo da istrajemo i da ne zaboravimo one koji su položili živote za našu slobodu – istakao je Trivunović.

Čestitajući krsnu slavu Boračkoj organizaciji načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je naglasio da borci, koji su dali život za Kotor Varoš i RS ne smiju biti zaboravljeni.

1 Comment

  1. Najmanje Boraca VRS je bilo na tom ručku,i K-Varoš je jedina opština u kojoj na spomeniku boraca VRS nema isposanoh imena kojo su dali život za RS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*