Bogdanić poklanja odbornički dodatak za troje Kotorvarošana

Mladen Bogdanić koji je na proteklim lokalnim izborima kao kandidat SNSD-a izborio mandat odbornika u Skupštini opštine Kotor Varoš povukao je prvi potez u toj ulozi i odlučio da svoj mjesečni odbornički dodatak u iznosu od 450 KM uplaćuje na račun troje sugrađana kojima je neophodna pomoć.

Privatni preduzetnik, koji je prvi put ušao u parlament, donio je odmah i novine odlučivši da u naredne četiri godine svoj odbornički dodatak podijeli na tri jednaka dijela i donira ga.

Bogdanić je rekao da svojim potezom želi da pokaže da postoje ljudi koji imaju nove ideje i drugačiji odnos prema zajednici u kojoj žive.

– Svaki čovjek u sebi ima i plemenitosti i humanosti, ali ljude treba podstaći da to ispolje. Ovo je moj način da to učinim i biće mi veliko zadovoljstvo ukoliko neko bude slijedio moj primjer – naglasio je Bogdanić.

Blažen Savanović kojem će Bogdanić svaki mjesec uplaćivati dio svog odborničkog dodatka zahvalio je na pomoći, navodeći da je bio iznenađen kada je čuo za njegov gest.

– Bogdanića ne poznajem i ostao sam iznenađen i oduševljen njegovim činom. Želim da zahvalim njemu i njegovoj porodici. Živi i zdravi bili – istakao je Savanović koji se još bori sa posljedicama saobraćajne nesreće.

Bogdanić je na listi SNSD-a, prema nekompletnim rezultatima izbora, zauzeo četvrto mjesto sa više od 600 glasova i u naredne četiri godine biće odbornik u Skupštini opštine Kotor Varoš. Svaki odbornik u kotorvaroškom parlamentu na osnovu dodatna za četiri godine inkasira 21.600 KM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*