„Bobas“ nudi plaćanje priključka na vodovodnu mrežu u ratama

Proširenje primarne vodovodne mreže Kotor Varoš – Zabrđe – Šibovi teče predviđenom dinamikom, a Komunalno preduzeće „Bobas“ budućim korisnicima nudi mogućnost plaćanja na rate troškova priključenja na mrežu, istaknuto je na današnjem sastanku načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana i predstavnika „Bobasa“.

Predviđena je izgradnja vodovoda prema naselju Čitluk u mjesnoj zajednici Zabrđe u dužini od 5.100 metara koja će omogućiti snabdijevanje vodom 110 domaćinstava.

Realizacija ovog projekta planirana je u tri faze. U prvoj fazi je postavljen cjevovod od fabrike „Sim tehnik“ do raskrsnice Šibovi-Tovladić u dužini od 700 metara, a zatim i do naselja Čitluk u dužini od 1.800 metara. Preostalo je da bude položen cjevovod u dužini od 2.600 metara od pomenute raskrsnice do sela Prisoje.

Realizacijom ovog projekta biće obezbijeđeno snabdijevanje vodom 440 stanovnika i oko 300 radnika u dva proizvodna pogona preduzeća „Sim tehnik“, koje će biti priključeno na ovaj vodovod. Time će u potpunosti biti riješen problem neadekvatnog snabdijevanja pitkom vodom u mjesnoj zajednici Zabrđe. Planirano je da izgradnji vodovodne mreže bude okončana do kraja jula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*