Biznismen iz Kotor Varoša drugi po veličini akcionar Nove banke

Biznismen iz Kotor Varoša Sladomir Đurić postao je nakon kolege iz Mrkonjić Grada Mladena Milanovića Kaje najveći akcionar banjalučke Nove banke sa udjelom od 7,2 odsto, ako se izuzme donedavni direktor banke Milan Radović koji je već potpisao prodaju svojih akcija.

Na Banjalučkoj berzi danas je ostvaren ukupan promet akcijama Nove banke u vrijednosti od 5,5 miliona KM.

– Na današnjem trgovanju prijavljena su tri blok posla hartijama od vrijednosti Nove banke Banjaluka u ukupnoj vrijednosti od 4,62 miliona KM. Na aukciji za paket akcija Nove banke prometovane su akcije u ukupnoj vrijednosti od 909.065 KM – saopštila je Banjalučka berza.

Đurić, suvlasnik banjalučkog “Autoprevoza” i firme “Respect plus” koja je kupila prethodnih dana akcije Nove banke i u četvrtak imala udio od 3,1 odsto tržišne vrijednosti od oko tri miliona maraka, kaže da sa današnjim danom ima već 7,2 odsto akcija, ne otkrivajući da će nastaviti sa kupovinom akcija.

– Akcije sam kupovao od malih akcionara koji su odlučili da izađu iz banke, a blok posao sam završio sa Tihomirom Rožićem koji je imao 2,3 odsto akcija – kazao je Đurić.

Pojasnio je da njegova firma “Recpect plus” ima 46 radnika i bavi se konsaltingom, menadžmentom i uslugama u informacionim tehnologijama, tehničkim pregledom aparata za igre na sreću širom RS, a ima i rent-a-kar.

– Na kupovinu akcija Nove banke odlučio sam se nakon informacije ko sve ulazi u vlasničku strukturu i zadovoljstvo mi je da budem dio tima u kojem je Milanović koji se pokazao kao jako uspješan u svijetu biznisa i koji u svim preduzećima, koje je kupio, uspješno posluje i ona rade bolje nego što su radila dok ih nije kupio – istakao je Đurić.

Milanovićeva kompanija “MG Mind” započela je preuzimanje pozicije najvećeg akcionara Nove banke 5. decembra kada je kupila akcije vrijedne 2,9 miliona KM od firme “Financ”. “MG Mind” želi da kroz nekoliko milionskih transakcija postane najveći akcionar banke, što se i desilo jer s presjekom na dan 13. decembar ima 9,4 odsto akcija Nove banke. (Capital.ba)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*