Bivši nastojatelj manastira Liplje postavljen za nastojatelja hrama Svetog Save na Vračaru

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej postavio je visokoprepodobnog arhimandrita Stefana Šarića za nastojatelja hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu.

Arhimandrit Stefan, koji je godinama bio nastojatelj manastira Liplje kod Kotor Varoša i ostavio dubok trag u našoj opštini, primio je dužnost od vikara patrijarha srpskog Arsenija koji je izabran za vladiku niškog.

Svečana primopredaja obavljena je u parohijskom domu hrama Svetog Save – jednog od bisera Srpske pravoslavne crkve.

Arhimandrit Stefan do sada je bio duhovnik manastira Rajinovac koji se nalazi u blizini Beograda, a prije postavljenja na novu dužnost pominjan je više puta kao kandidat za vladiku u nekoliko eparhija.

Arhimandrit Stefan rođen je 1978. godine u Bravnicama kod Jajca. Završio je Bogosloviju na Cetinju i Moskovsku duhovnu akademiju u Svetotrojice – Sergijevskoj Lavri, juna 2006. godine.

Rukopoložen u čin jerođakona 6. aprila 2003. godihe, a jeromonaha 7. aprila 2006. godine od vladike banjalučkog Jefrema i iste godine postavljen za nastojatelja manastira Liplje.

2 Comments

  1. A gdje je otac Teofan, on bi trebao da ode u presveti Beograd, zasto Boze niste Njega poslali nego Stefana?

  2. Slava Bogu što je postavljen o.Stefan Saric.Veliki duhovnik,načitan,inteligentan,lira Duha Svetoga.Prava osoba na pravom mestu.o.Stefan predstavlja stub Hristove Crkve.Danas je malo tako velikih divova kao naš dragi Visokoprepodobni o.Stefan.
    oce Stefane na” MNOGAJA LJETA “

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*