Biljana Marković napustila poziciju direktora “Hemofarma”

Kotorvarošanka Biljana Marković više nije direktor banjalučke farmaceutske kompanije “Hemofarm”, a umjesto nje Skupština akcionara imenovala je Sašu Uroševića.

Urošević je do imenovanja na novu funkciju vodio prodajni klaster za BiH, Hrvatsku i Sloveniju. Diplomirao je na beogradskom Medicinskom fakultetu, a “Hemofarmu” se priključio 2000. godine.

– Pred nama su novi projekti, ulaganja u proizvodnju i pogone i proširenje portfolija lijekova najsavremenijim terapijama. Uz podršku “Štade” i “Hemofarma” ostajemo dosljedni proizvodnji kvalitetnih i cjenovno dostupnih lijekova za pacijente i naporima da unaprijedimo zdravstveni sistem i društvenu zajednicu u cjelini. Ostajemo dosljedni sebi da, kao pouzdan partner, brinemo o zdravlju ljudi – izjavio je Urošević.

Fabrika lijekova u Banjaluci puštena je u rad 2003. godine i po tehnološkim rješenjima, jedna od najsavremenijih u ovom dijelu Balkana. Od 2006. “Hemofarm” je član njemačke grupe “Štada”, jednog od najvećih proizvođača generičkih lijekova u Evropi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*