Bez struje cijeli Kotor Varoš, vjetar oštetio dva objekta u Grabovici u Vaganima

Kompletna teritorija opštine Kotor Varoš ostala je usljed olujnog vjetra bez električne energije.

Kako je potvrđeno za “Moj Kotor Varoš” do prekida u snabdijevanju strujom došlo je usljed kvara na dalekovodima Banjaluka – Kotor Varoš i Ukrina – Kotor Varoš, a osim kotorvaroške bez električne energije je i čelinačka opština. Za saniranje kvarova na dalekovodima zaduženo je preduzeće “Elektroprenos BiH” koje upravlja visokonaponskom mrežom.

Jak vjetar duvao je i u toku noći između ponedjeljka i utorka i izazvao strah među Kotorvarošanima s obzirom na katastrofalne posljedice koje je izazvao u drugim opštinama banjalučke regije.

– Za sada nisu prijavljeni veći problemi na području opštine Kotor Varoš ako izuzmemo nestanak struje zbog kvara na dalekovodima. Prijavljena su jedino dva manja oštećenja usljed vjetra na objektima u Grabovici i Vaganima. Pratimo situaciju i ona je za sada pod kontrolom – rekao je za “Moj Kotor Varoš” rukovodilac Službe civilne zaštite Kotor Varoš Gostimir Milić.

Za banjalučku regiju i danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog vjetra, a meteorolozi su za danas najavili jak, često olujni vjetar, brzine od 80 do 100 kilometara na čas.

Na području Banjaluke vjetar je prouzrokovao štetu na više lokacija, noseći krovove sa objekata i rušeći stabla na automobile. Vjetar je odnio dio krova studentskog doma (prvi paviljon) u kampusu i srušio krov sa jedne zgrade u naselju Obilićevo. U parku “Petar Kočić” u centru grada oboreno je više stabala.

vanredno stanje i dalje je na snazi u Kneževu, a iz Auto-moto saveza RS vozačima ne preporučuju korištenje regionalnog puta Banjaluka-Kneževo.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*