Besplatno liječenje i za neosigurane Kotorvarošane

Građanima Kotor Varoša koji nemaju zdravstveno osiguranje pružene zdravstvene usluge u javnim zdravstvenim ustanovama finansiraće i dalje Fond zdravstvenog osiguranja RS.

Fond zdravstvenog osiguranja RS donio je u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije odluku da produži finansiranje zdravstvenih usluga u javnim zdravstvenim ustanovama za sve građane do 11. maja ove godine. To znači da su do tada svi građani zdravstveno osigurani i ne moraju da dolaze u poslovnice Fonda da ovjeravaju zdravstvene knjižice.

Prateći mjere i preporuke Vlade RS u cilju sprečavanja širenja virusa korona, Fond zdravstvenog osiguranja od 13. marta za svo stanovništvo finansira zdravstvene usluge bez ovjeravanja zdravstvenih knjižica.

Iz Fonda napominju da se finansiranje zdravstevnih usluga odnosi na sve građane, kao i na one koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a još uvijek nisu regulisali svoj status.

  • Još jednom apelujemo na građane da bez prijeke potrebe ne dolaze u poslovnice Fonda i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, poput zahtjeva za refundaciju i slično kako bi se izbjegle gužve i okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu. Takođe, pozivamo građane da poštuju epidemiloške mjere, posebno one koje se odnose na nošenje zaštitnih maski i rukavica – naveli su iz Fonda zdravstvenog osiguranja.

Informacije o zdravstvenom osiguranju i radu Fonda zdravstvenog osiguranja korisnici mogu da dobiju u fposlovnici u Kotor Varošu putem telefona na broj 051 785 126 ili od zaštitnika prava na broj 051 226 870 i putem elektronske pošte na adresu [email protected]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*