Banjaluka dobija najveći šoping centar, među graditeljima i kotorvaroški “Građus”

Banjaluka bi za nekoliko mjeseci trebala dobiti tržni centar koji će biti najveći u BiH, a na gradilištu je angažovana velika građevinske operativa kako bi radovi bili završeni u planiranom roku.

Riječ je o najvećem šoping molu u BiH u čiju izgradnju kompanija “Delta real estate” iz Beograda, koja je dio “Delta hodinga” u vlasništvu jednog od najbogatijih Srba Miroslava Miškovića, ulaže 70 milona evra. Grandiozni objekat raspolagaće sa 62.500 metara kvadratnih korisne površine i zapošljavaće 2.500 radnika.

U skladu sa najvišim svjetskim standardima “Delta planet” će osim supermarketa i velikog broja prodavnica imati i niz pratećih sadržaja. Planiran je poseban dio sa restoranima, pet bioskopskih sala na 1.500 kvadratnih metara, a posjetiocima će biti na raspolaganju parking sa 1.000 mjesta.

Obim građevinskog zahvata odslikava činjenica da je na gradilištu svakodnevno angažovano najmanje 500 ljudi iz renomiranih preduzeća predvođenih glavnim izvođačem radova laktaškom kompanijom “Niskogradnja”. Nakon što je završen dio grubih radova pridružili su im se i radnici “Građusa” koji je specijalizovan za završne radove u građevinarstvu.

– “Delta planet” je impresivan i zahtjevan objekat i predstavlja veliki profesionalni izazov za nas. Za sklapanje jednog od najvećih izvođačkih ugovora preporučile su nas dosadašnje reference, kvalitet rada, izvođački kapaciteti i stručne licence i sertifikati. Zajedno sa svojim saradnicima uvjeren sam u uspješan i kvalitetan završetak ovog projekta – rekao je za “Moj Kotor Varoš” direktor i vlasnik “Građusa” Slavko Đukić.

Šoping mol “Delta planet” trebao bi prema prvobitnom planu otvoriti vrata kupcima na jesen 2018. godine. Time će Banjaluka stati rame uz rame sa regionalnim centrima u kojima je “Delta real estate” sagradila velike objekte – šoping molove “Delta siti” u Beogradu i Podgorici, “Delta park” u Kragujevcu, naselje “Belvil” na Novom Beogradu i hotel “Interkontinental” koji je jedini sa pet zvjezdica u Ljubljani.

“Delta Planet” Banjaluka u brojevima

70 miliona evra vrijedna investicija

2.500 radnika dobija posao

500 radnika svakodnevno na gradilištu

62.500 metara kvadratnih korisne površine

1.000 parking mjesta

5 bioskopskih sala

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*