Asfaltiranje puta Kotor Varoš – Kneževo potpuno završeno sa kotorvaroške strane

Asfaltiranje prve dionice puta Kotor Varoš – Kneževo iz pravca našeg grada do spajanja sa dijelom puta koji je asfaltiran prije rekonstrukcije ovog regionalnog puta završeno je i preostalo je još da budu okončani još radovi na potezu u Živinicama.

Jedan od najzahtjevnijih dijelova radova bilo je uklanjanje stijene na oštroj krivini prema Lukama kako bi ona bila prohodnija jer se očekuje znatno veća frkvencija saobraćaja. Na ovoj dionici preostalo je da bude postavljena saobraćajna signalizacija i bankine na osjetljivim lokacijama.

Radnici “Niskogradnje” intenzivno rade i na preostaloj dionici u Živinicama i ukoliko ih vrijeme posluži uskoro bi mogli da završe posao.

Završetkom tog posla asfaltom bi nekoliko godina poslije početka radova trebalo da budu spojene dvije susjedne opštine. Modernizacija ove saobraćajnice olakšaće život građanima obje opštine i doprinijeti njihovom razvoju, a posebno će dobro doći privrednicima jer kotorvaroške firme “Fagus” i “Dermal” posluju i u Kneževu.

Ugovor o izgradnji ovog puta potpisan je još prije četiri godine, a radovi su obustavljeni u proljeće 2015. godine zbog nedostatka novca u budžetu “Puteva RS”. Vlada RS je sredinom prošlog ljeta dala saglasnost “Putevima” za kreditno zaduženje u iznosu od 8,02 miliona KM za nastavak gradnje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*