Asfalt udahnuo život kotorvaroškom selu, mještani zahvalili Vladi RS

Mještani zaseoka Kolona u Maslovarama priredili su sinoć svečanu trpezu kako bi obilježili prolazak asfalta i zahvalili Vladi RS koja je finansirala taj projekat i svima koji su doprinijeli da on bude realizovan.

Riječ je o pravcu koji vodi iz centra Maslovara ka Laušima dugom 750 metara, a za tu i dionicu Vukove njive – Pavlovići, koja će narednih dana biti asfaltirana, Vlada RS je izdvojila 97.000 KM.

– Dugogodišnjim problemima došao je kraj i srećni smo što smo dobili asfalt. Nije to samo put, nego i brana za nastavak odlaska ljudi sa ovog područja. Sada će nam život biti mnogo lakši, a posebno u vrijeme kiša i zimi. Zahvaljujem svima koji su zaslužni za ovo. Obećali su nam da će to uraditi i ispunili obećanje. U njihovu čast danas smo se potrudili da budemo dobri domaćini – rekao je za “Moj Kotor Varoš” mještanin Jelenko Smiljić.

Zadovoljstvo nije skrivao ni njegov komšija Miro Borić koji je u ime mještana zahvalio koji su doprinijeli da asfalt prođe kroz Kolonu.

– Mnogo će nam ovo značiti jer ne želimo da odemo sa svojih ognjišta. Nismo to činili ni kada smo se probijali kroz smetove snijega i ručno čistili put kako ne bismo ostali zavejani – istakao je Borić.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Kotor Varoš Goran Kušljić podsjetio je da su prije tri godine dobili prijedlog da ovaj projekat bude realizovan, prihvatili inicijativu mještana i završili posao.

– Kada smo to dogovarali neki su bili skeptici, ali smo ih razuvjerili. Na osnovu razgovora sa mještanima projekat su kandidovali Radenko Bubić i Ljubinko Trifković, mi smo ga prihvatili, a Vlada nam ga je odobrila. To je primjer dobre saradnje i recept kako se pruža odgovor na potrebe stanovnika. Iako nismo vlast u Kotor Varošu znamo ko nam može pomoći i na koga se uvijek možemo osloniti, a to su Milorad Dodik i Željka Cvijanović – naglasio je Kušljić.

On je dodao da je ovo samo nastavak ulaganja u Maslovare, podsjetivši da je Vlada RS odobrila i dva projekta za Osnovnu školu “Petar Petrović Njegoš” vrijedna oko 250.000 KM.

– To je značajno za svakog stanovnika Maslovara. Biće još investicija, Maslovare su to zaslužile. Biće ih i u ostalim dijelovima opštine Kotor Varoš za koju je Vlada RS samo prošle godine odobrila projekte vrijedne 750.000 KM. Imali bismo i mnogo više prostora za investicije da smo vlast u Kotor Varošu, ali na dobrom putu smo da to budemo i da radimo jos više u svim krajevima opštine – rekao je Kušljić.

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Kotor Varoš iz Maslovara Ljubinko Trifković istakao je da je prije tri godine kada je razgovarano o ulaganjima rečeno da će prva investicija koju bude realizovao SNSD biti na ovom lokalitetu.

– Ovim pokazujemo da to nije bilo prazno obećanje, kojih su se nažalost mještani ranije naslušali od drugih. Malo ko je asfaltirano 750 metara asfalta u ruralnim područjima u komadu, a na tome nećemo stati i slijedi asfaltiranje još 650 metara. Zahvaljujem svima na podršci, a posebno Kušljiću koji je učinio sve da ovaj projekat bude odobren – kaže Trifković.

Izvođač radova bilo je građevinsko preduzeće “Planum” iz Teslića, a novac koji je odobrila Vlada RS tehnički je implementiran putem Opštine Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*