Aleksandar Saša Petrović – komandant u ratu, predsjednik u miru

Aleksandar Saša Petrović izabran je za predsjednika Opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske RS Kotor Varoš, a za potpredsjednika Gojko Eskić.

Petrović je za vrijeme odbrambeno-otadžbinskog rata bio najmlađi major Vojske RS kao komandant Drugog bataljona 22. Pješadijske brigade.

– RS je naša svetinja i kao što smo je sa ponosom odbranili u ratu danas imamo obavezu da je sačuvamo u miru. Naša osnovna uloga će biti upravo jačanje svih boračkih kategorija, patriotizma i slobodarske tradicije srpskog naroda i Vojske RS, sa težištem na očuvanju lika i časti srpskog starješine i vojnika – istakao je Petrović.

U predsjedništvo Opštinskog odbora su izabrani još Gojko Vučenović, Živko Narić, Dragoljub Mikić, Zoran Kragić i Nebojša Gajić. Za predsjednika Skupštine Opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske RS izabran je Rajko Ponorac, dok je njegov zamjenik Gojko Vučenović.

Potpredsjednik Organizacije starješina Vojske RS Slobodan Župljanin rekao je da je ta organizacija prva koja poručuje da ne smiju biti dovedeni u pitanje tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i njegova najveća vrijednost – RS.

– Među ključnim ciljevima ove organizacije je podrška institucijama vlasti RS i svim drugim društvenim snagama na zaštiti dejtonske pozicije RS i suprotstavljanju svim oblicima njenog ugrožavanja – naglasio je Župljanin.

Predsjednik Organizacije starješina Vojske RS Milovan Milutinović je čestitao izabranom predsjedniku Opštinskog odbora Kotor Varoš i podsjetio da su do sada formirana četiri regionalna odbora u Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru i Doboju, a da će do kraja godine biti formirani i u Istočnom Sarajevu i Trebinju.

– Poštujemo tuđe, ali ne smijemo se stiditi da kažemo da volimo RS, jasno se pozicionirajući kao patriote kojima je stalo do očuvanja vjekovnih ognjišta – zaključio je Milutinović.

Izbornoj skupštini Opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske RS prisustvovala su 24 od 30 oficira i podoficira sa područja opštine Kotor Varoš i veliki broj starješina iz Banjaluke, Laktaša, Doboja i Teslića.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*