Adiko banka kreće u osvajanje tržišta

Adiko banka, nastala na temeljima Hipo Alpe Adria banke, počela je sa poslovanjem u Kotor Varošu.

Time je završen proces rebrendiranja započet poslije promjene vlasnika Hipo banke. Novi vlasnici su američki investicioni fond “Advent internešnel” i  Evropska banka za obnovu i razvoj, koji su u procesu reprivatizacije kupili Hipo banku od austrijske države.

Adiko banka poslovaće u BiH putem dvije banke sa sjedištem u Banjaluci i Sarajevu. Sa 73 poslovnice i širokom mrežom bankomata i POS uređaja, Adiko banka je prisutna u svim dijelovima BiH.

– Danas završavamo proces rebrendiranja i u potpunosti poslujemo kao Adiko mreža banaka u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Završetak rebrendiranja je prvi dan naše budućnosti – rekao je predsjednik Uprave Adiko bank – holdinga  pod čijim krovom posluju Adiko banke u regionu Ulrih Kising.

Novi identitet banke oslikava i novu poslovnu strategiju usmjerenu na usluge stanovništvu i malim i srednjim preduzećima uz jaku podršku velikim firmama i javnom sektoru. Član uprave Adiko grupacije Razvan Munteanu predstavio je u Banjaluci ciljeve Adiko banke ističući da žele da na svim tržištima na kojima posluju biti među top pet bankarskih grupacija.

– Tržište BiH nudi potencijal za ostvarenje ovog cilja kroz novu strategiju koju smo postavili i fokus na potrebe lokalnog tržišta. Strategija znači donositi odluke, a mi smo odlučili da budemo drugačiji. Želimo da klijenti uz Adiko brend vežu jasnoću, jednostavnost i neposrednost – istakao je Munteanu.

Direktor Adiko banke Banjaluka Mario Ivanković rekao je da klijenti često kažu da bankarstvo nije dovoljno razumljivo što se direktno odražava na iskustvo koje imaju sa bankarskim brendom.

– Želimo da se približimo klijentu i olakšamo mu poslovanje sa bankom kroz fokus na ono što je bitno i efikasna rješenja predstavljena jednostavnim i razumljivim jezikom izjavio je Ivanković.

Brend “adiko” je nastao na osnovu opsežnog istraživanja sprovedenog među klijentima i zaposlenima. Adiko banka je na dizajnu novog brenda, pozicioniranju i vizuelnom identitetu sarađivala sa kreativnom agencijom iz Zagreba i međunarodnom brend konsultantskom kompanijom iz Londona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*