Liječenje djece u novom i toplom ambijentu Doma zdravlja

Renoviranje odjeljenja Pedijatrije u Domu zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Kotor Varoš privedeno je kraju, a mališane i njihove roditelje dočekao je potpuno novi i topao ambijent.

Novcem od donacije organizacije „Vorld vižn“ i iz kase Doma zdravlja zamijenjena je unutrašnja stolarija i potpuno sanirani zidovi i mokri čvor. Posebna briga vođena je o mališanima, pa ih sa zidova gledaju junaci iz crtanih filmova, a u čekaonici je postavljen i televizor.

vlado bibic– Renoviranjem je obuhvaćena i Higijensko-epidemiološka služba. U renoviranom dijelu objekta kupljena je i nova oprema i namještaj čime smo obezbijedili najbolje moguće uslove i usluge za djecu i njihove roditelje. Sada će im dolazak ljekaru sigurno biti lakši – kaže za MKV direktor Doma zdravlja „Sveti Pentelejmon“ Vladimir Bibić.

Menadžment Doma zdravlja ne brine samo o najmlađim pacijentima, pa je obezbijeđen širok sektar usluga i za ostale pacijente.

– Ranije smo kupili ultrazvuk, a u proceduri je nabavka još jednog najmodernijeg. Obezbijedili smo i dolazak vrhunskih specijalista i pacijentima su na raspolaganju internista, kardiolog, neurolog, endokrinolog, reumatolog i ortoped. Na ovaj način smo odgovorili na zahtjeve svih pacijenata i naše sugrađane poštedili odlazaka u Banjaluku i time im uštedili i vrijeme i novac – ističe Bibić.

Bolji uslovi obezbijeđeni su i za zaposlene u Domu zdravlja, a za intervencije na terenu nedavno je kupljen novi automobil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*